tisdag 17 juli 2012

hänt extra

De har hänt lite dom senaste dagarna. I lördags ringde en gammal jobbarkompis till mig som är jävligt duktig på viltspår och fråga om jag ville hänga med och lära mig och även lägga ett litet spår till Karma och de tackar man inte nej till så vi åkte. Vi la flera olika spår och vi använde oss av bla hjort, rådjur, älg och vildsvin :). Hon har ju flera hundar så de var inte bara till valpen. Karma fick gå ett pytte spår och först tyckte  hon de var lite jobbigt med lukten som hon inte riktigt förstod vart det kom ifrån. Men tillslut börja hon använda nosen som hon nog inte trodde att hon hade och då gick det riktigt bra faktiskt :). När hon väl kom fram till klöven så var det inget speciellt tyckte hon men när vi gick tillbaka till bilen då ville hon minsann smaka på den goda klöven. Viltspår blir det definitivt mer av framöver.

Vi var till en tjej igår som heter Cilja som är instruktör och riktigt duktig sådan. Hon har 2 egna Aussie. Blev ett lydnads pass och nu har vi lite att träna på här hemma. Karma var jätte duktig och hon visa massor med bra grejer som man ska tänka på. Sen när vi hade tränat klart fick Karma busa med hennes Hane som är riktigt fin och dom hade riktigt kul ihop. Karma är jätte duktig med hundar och anpassar sig väldigt bra. Hon har träffat dom flesta stolekarna när det gäller hund och än så länge har vi inte haft några problem med det. 

Vi ska dra till torpet idag och vara borta några dagar. Ska bli riktigt mysigt att bara ta det lugnt och hundarna får springa som dom vill. Vi ska fiska och ha det mysigt :). 

Till helgen som kommer är det köping utställningen och jag hoppas vi hinner hem till söndan då Lina uppfödaren ska ställa :). Brukar alltid gå på den utställningen då det är en internationell och de är massor med hundar och annat roligt att kolla på. 
Nej de var allt för denna gång och jag hoppas ni har en fin regnig sommar :)


Här hittar karma klöven 

Stolt valp

Smakar lite :)!
Dom olika klövarma som vi använde 

Tugga lite till

Mys på balkongen 

Kasta lite frisbee 

Spanar in änderna men vågar inte gå fram :)

5 kommentarer:

  1. Men gud va skoj med spårning :) Måste också ta hjälp av någon som kan så vi också får prova! Hatchi har också träffat alla olika storlekar på hundar, dock är han lite rädd de första 5minuterna sen släpper de, vet inte varför han är så :p !?

    SvaraRadera
  2. Kul med viltspår! Skulle också vilja testa det, men har ingen aning om hur man gör :P
    Skönt att åka ut till torpet, ha det så bra :)

    SvaraRadera
  3. Ja de var riktigt kul:)! Elin och Emma hoppas ni hittarnån som kan hjälpa er:)! Man kan prova själv också de var inte alls svårt:).
    Emma karma är också försiktig men inte alls rädd dom första minuterna:). Men dom är ju inte sÅ gamla än:)

    SvaraRadera
  4. Fina Karma! Vi har köpt blod och tänkte spåra.. ska bara få tummen ur och våga också.. :)

    SvaraRadera
  5. Nuuuu bloggar du för lite! :D

    SvaraRadera